DSC_3920.JPG

ÜDVÖZÖLJÜK AZ ORTUTAY ELEMÉR GÖRÖGKATOLIKUS SZAKKOLLÉGIUM HONLAPJÁN

"Hogy ne legyünk hulló falevelek..." (Ortutay Elemér)

 

A SZAKKOLLÉGIUMRÓL

Az Ortutay Elemér Görögkatolikus Szakkollégium célja, hogy a város felsőfokú és szakképző intézményeinek hallgatói számára biztosítsa azt a lelki-szellemi környezetet, mely elősegíti lelki fejlődésüket, szakmai elmélyülésüket, szélesebb körű tájékozottságukat az élet különböző területein. Arra törekszünk, hogy hallgatóink segítségére legyünk a kárpátaljai társadalomban való kibontakozásnak, hogy kollégistáink keresztény értékrend szerint élő, képességeikkel élni tudó értelmiségiekké, másokért élő emberekké váljanak. Fontos szempontunk keresztény emberképen alapuló személyiségek alakítása az egyház, a nemzet és a társadalom számára.
Kiemelt célunk, hogy a szakkollégistákkal a görögkatolikus lelkiséget mélyebben megismertessük, s más felekezetűek számára hagyományunkat hitelesen bemutatassuk.
Eszményeink a szolidaritás, a szellemi és a lelki képzés, a szaktudás erősítése, a szakterületek és a képzések keresztény értékeinek kiemelése, a keresztény közösségi életmód népszerűsítése, a társadalmi érzékenység táplálása, a görögkatolikus egyházi hagyomány megélése, nyitottság más történelmi egyházak hagyománya iránt. Hisszük, hogy a közösség a mély emberi kapcsolatok kialakulásának és ápolásának a helye.
A Szakkollégiumot 2015-ben alapította Milán Šašik munkácsi püspök.

 

MEDIA ROOM

News & Headlines

DSC_2913.JPG
DSC_9004.JPG
DSC_7669.JPG

ELŐADÁSOK

Get in Touch

SZAKKOLLÉGIUMI KÉPZÉS

Get in Touch

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK

Get in Touch
 

“You cannot open a book without learning something.”

Confucius